Θεσεις υποψηφίου Προέδρου

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

     Επιδίωξή μου είναι :

Να κτηματογραφηθεί όλος ο νομός Χανίων το συντομότερο δυνατόν.

Να λυθεί η εκκρεμότητα του Προισταμένου στο Κτηματολογικό Γραφείο Χανίων

Να συνδεθούν μηχανογραφικά τα κτηματολογικά γραφεία με  τα δικηγορικά γραφεία (να κάνομε έρευνα απο τα γραφεια μας) .

Να δοθούν κίνητρα για τη μηχανογράφηση και των Υποθ/κείων .

Β. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

 1. Να απελευθερωθούν οι αμοιβές των δικαστικών επιμελητών (δεν είναι δυνατόν οι δικές μας αμοιβές να είναι ελεύθερες και των επιμελητών διατιμημένες και να βγάζουν ποιό πολλά απο μάς σε όλες τις μικρές υποθέσεις, ιδίως στις διαταγές πληρωμής Ειρηνοδικείου, δεν συζητάμε δε για την περίπτωση εκτέλεσης).

2. Να ανοίξει το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή ως προς  τους δικηγόρους και να μην  ισχύει η αρχή του κλειστού αριθμού  ώστε να μπορούν να διορίζονται δικαστικοί επιμελητές, όποιοι δικηγόροι θα το επιθυμούσαν, έστω για μικρό χρονικό διάστημα .

3. Να αναβαθμισθεί το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή και να θεωρείται απαραίτητη προυπόθεση για το διορισμό το πτυχίο της νομικής .

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ  e – Δικαιοσύνη 

Επιδίωξή μου είναι να εντάξομε το Εφετείο Κρήτης (ο,τι έμεινε) και το Πρωτοδικείο Χανίων σε πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής λειτουργίας , με εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής , με ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και σχετικών, ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας της υπόθεσης (όπως συμβαίνει τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας) κοκ.

Δημιουργία ειδικής αίθουσας για την εξ αποστάσεως εξέταση μαρτύρων και διαδίκων .

Δ. Για το κτηριακό πρόβλημα

Αμεση ανάγκη να επεκταθούμε στους χώρους της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να στεγασθεί το Διοικητικό Εφετείο και Πρωτοδικείο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, να αποκτήσει το Εφετείο 3 ακροατήρια (΄2 ποινικά και 1 πολιτικό – διοικητικό) και 1-2  μικρά ακροατήρια για το νέο Μονομελές Εφετείο .   

Αδαμάντιος   Αρετάκης

  Υποψήφιος Πρόεδρος

 

Η δυνατότητα σχολιασμού αυτού του άρθρου είναι απενεργοποιημένη.